Björn och Nicolina formar hårdosten Hansjö Gulla

Björn och Nicolina formar hårdosten Hansjö Gulla

OM oss

Hansjö mejeri drivs sedan mars 2019 av Björn och Nicolina Daniels.

Mejeri grundades av Björns föräldrar Kent Daniels och Anita Boman Daniels som då drev lantbruk med mjölkkor i Hansjö, norr om Orsa. För att komplettera mjölkgården började de tillverka en liten del ost av mjölken som producerades och såldes främst lokalt i Dalarna. Osten har sedan dess nått långt utanför Dalarnas gränser.

Varje månad gör vi ost, mjölk, fil och yoghurt av ca 3600 liter mjölk som vi hämtar hos Björns bror Johan Daniels på gården 200 m från mejeriet. Där driver Johan ekologisk KRAV-märkt mjölkgård med egen vall- och spannmålsodling

Utöver Björn och Nicolina har mejeriet två anställda - Malin och Emma som jobbar i mejeriet, och ibland hjälper även Anita till.

All ost som vi tillverkar görs hantverksmässigt utan tillsatser. Varje ost vänds för hand och får varsam hantering som låter den mogna i egen takt. Varje batch är unik och kan skilja sig lite åt under årets årstidsvariationer

.

Studiebesök

Beroende på säsong kan vi eventuellt ta emot studiebesök till mejeriet.
Vi har generellt svårt att ta emot besök under vår högsäsong midsommar - mitten av september & november - januari.

Välkomna att kontakta oss för mer information.
073 - 022 96 19 eller mail: hansjomejeri@gmail.com


 

Hitta hit

Vi finns i Hansjö, 5 km norr om Orsa. Adress: Mässvägen 4, 794 90 Orsa
Sväng av vänster på väg E45 mot Hansjö och ni hittar oss bredvid Hanjsö lanthandel.

Bäst når ni oss via telefon; 0730 22 96 19
eller maila oss på hansjomejeri@gmail.com

karta.jpg